Het laatste showbizz nieuws

Weersvoorspelling

Weeralarm! Genadeloze buien en harde windstoten teisteren komen eraan


weer-regen

Het lijkt erop dat de zomer definitief haar koffers heeft gepakt en plaats heeft gemaakt voor een grillige herfst. Nederland staat aan de vooravond van een gure periode vol regen, wind en dalende temperaturen. Waar we de afgelopen weken nog konden genieten van een nazomers zonnetje, is dat nu voorgoed verleden tijd. Het wordt tijd om de regenjassen en dikke truien weer uit de kast te halen, want de komende dagen beloven allesbehalve gezellig te worden.

Vanmiddag krijgen we al een voorproefje van wat ons te wachten staat. Vanuit het westen rollen de buien onverbiddelijk het land binnen. Zelfs de kustbewoners, die wel wat gewend zijn zullen niet droog blijven. Terwijl in het oosten de zon zich nog even voorzichtig laat zien, dreigen er in het westen donkere wolken en zware buien. Bij een flinke stortbui kan er zelfs onweer losbarsten, alsof de herfst zichzelf met donder en bliksem wil aankondigen. De temperatuur schommelt nog rond de 19 graden, maar dat is slechts schijn: het voelt al duidelijk frisser aan.

En alsof dat nog niet genoeg is, blijft het vanavond onstuimig. De buien trekken richting Duitsland, maar dat betekent niet dat we opgelucht kunnen ademhalen. Nieuwe regenwolken verzamelen zich boven de Noordzee en komen ons land weer binnenwaaien. Droog? Vergeet het maar. Ook ’s nachts blijven we aan de bak, met een temperatuur die niet verder daalt dan een graad of 13. Geen kou, maar zeker ook geen warmte.

De ellende gaat morgenochtend onverminderd door. Het is grijs, somber en nat. Terwijl sommige plaatsen nog even kunnen ontsnappen aan de regen, breekt het noodweer uiteindelijk ongenadig door. De westenwind jaagt de buien als een woedende dirigent over het land en zet de toon voor een natte en troosteloze dag. Verwacht vooral veel regen, hier en daar meer dan 10 millimeter. De temperatuur? Die blijft steken op een kille 16 graden al voelt het tijdens de regen als een guur begin van de winter.

Morgenavond lijkt het eventjes op te klaren, maar dat is slechts stilte voor de storm. Vanuit België loert alweer een nieuw regengebied dat zich gretig klaarmaakt om Nederland in de late avond en nacht te overspoelen. Droom maar niet van een droge donderdag, want ook dan blijven de buien aanhouden. Het enige lichtpuntje? Af en toe een stiekeme glimp van de zon. Met een maximumtemperatuur van 18 graden kunnen we ons troosten dat het tenminste niet ijskoud is, maar gezellig wordt het er niet van.

Vrijdag belooft het hoogtepunt van de ellende te worden. Buien en windstoten nemen de kustgebieden in een stevige greep. Het lijkt bijna zeker dat de kustbewoners te maken krijgen met zware windstoten, mogelijk zelfs storm. En alsof dat nog niet genoeg is, wordt het niet warmer dan een magere 15 graden.

Zaterdag lijkt iets minder dramatisch, maar met temperaturen rond de 13 graden kunnen we moeilijk spreken van een milde herfstdag. Een mix van wolken, zon en hier en daar een bui houdt het weerbeeld onstabiel en kil. Zondag zien we een korte opleving, maar zelfs dan moeten we rekening houden met een verdwaalde bui in het noorden. De zon probeert het tij nog te keren, maar het is als een gevecht tegen de bierkaai.

Na het weekend kunnen we ons opmaken voor meer van hetzelfde: regen, wind en de nodige herfstrillingen. Het wordt duidelijk een periode om binnen te blijven en je met een dekentje op de bank te nestelen. De herfst is gearriveerd, en dat gaan we weten ook.

Deel deze juice!
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties