Het laatste showbizz nieuws

Johan Derksen, Shownieuws

René van der Gijp moet met spoed geopereerd worden; de timing kon bijna niet slechter


rene-gijp

De spanningen binnen het populaire programma Vandaag Inside zijn weer tot een kookpunt gestegen en het lijkt erop dat de verhoudingen tussen de drie hoofdrolspelers definitief verziekt zijn. Na de ontploffing van maandagavond volgde dinsdag een nieuwe clash, waarbij Wilfred Genee en Johan Derksen elkaar opnieuw in de haren vlogen. Genee wist precies hoe hij de gevoelige snaar bij Derksen moest raken en dat deed hij dan ook zonder enige schroom. Wat is er toch aan de hand in de VI-studio?

Het lijkt allemaal te draaien om het eeuwige strijdpunt: de inhoud van de uitzendingen. Johan Derksen, die zijn carrière als hoofdredacteur van Voetbal International niet zomaar kan loslaten, probeert elke dag zijn stempel te drukken op het programma door een lijstje met onderwerpen naar de redactie te sturen. Deze ‘Derksen-agenda’ bevat alles wat volgens de 75-jarige tv-coryfee besproken moet worden, van politieke actualiteiten tot diepgravende journalistieke items. Maar Wilfred Genee had er dinsdagavond duidelijk geen zin in om zich aan dat lijstje te houden en maakte er opzichtige grappen over alsof hij een ondeugende leerling was die zijn leraar stond te treiteren.

Het werd al snel pijnlijk duidelijk dat Derksen zich voor schut gezet voelde. Zijn pogingen om het programma te verdiepen weg van de luchtige praatjes en plat vermaak, worden door zijn collega’s niet serieus genomen. Wilfred leek het zelfs grappig te vinden om Derksens onderwerpenlijstje af te werken als een checklist, met als gevolg dat de oud-hoofdredacteur witheet werd. “Alsof ik een clown ben,” moet Derksen hebben gedacht, terwijl Genee hem op subtiele wijze in het hemd zette voor het oog van de kijkers.

En dan is er nog René van der Gijp die allesbehalve vrede heeft met de koers die Derksen wil varen. De voormalige voetballer, die het programma juist zijn lichtvoetige toon wil laten behouden was er dinsdagavond snel bij om zijn ongenoegen te uiten. “De mensen die jou input geven, die zitten er zó naast,” sneerde Van der Gijp. Hij maakte daarmee duidelijk dat hij niets moet hebben van de ‘verdieping’ die Derksen aan VI wil geven. Het is een clash tussen twee werelden: die van oppervlakkig vermaak versus de wens om ook serieuze onderwerpen aan te kaarten.

En alsof dat allemaal nog niet genoeg is moet Van der Gijp zich deze week ook nog eens tijdelijk afmelden vanwege een spoedoperatie aan zijn oog. Die afwezigheid heeft niets te maken met de ruzie die tussen hem en Derksen smeult, maar de timing kan nauwelijks slechter. De man die elke dag vanuit het verre Grolloo naar Hilversum reist om zijn kijk op de wereld te delen, begint het zat te worden. Hij heeft meerdere keren aangegeven dat hij het een “k.t-programma” vindt en dat hij het moeilijk vindt om nog motivatie te vinden.

Het ironische is dat Derksen zich juist extra inzet om op de hoogte te blijven van de actualiteiten, zoals hij vorige week bewees door de Algemene Politieke Beschouwingen op de voet te volgen. Maar die moeite lijkt tevergeefs als zijn collega’s er vervolgens alleen maar de draak mee steken. Hoe lang houdt hij dit nog vol?

Het lijkt een kwestie van tijd voordat het programma definitief uit elkaar spat. Terwijl Genee er alles aan doet om de boel op scherp te zetten en Van der Gijp zich mateloos irriteert aan bromsnor Derksen, blijft de vraag: wanneer barst de bom echt? En wat gebeurt er dan met het geliefde programma? Voor nu lijkt het er in ieder geval op dat de koude oorlog binnen Vandaag Inside nog lang niet voorbij is.

Deel deze juice!
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties