Het laatste showbizz nieuws

Shownieuws

Schandaal: Ali B Ontvlucht Nederland na veroordeling – Luxe leven in Dubai in plaats van de cel


Ali-B

Ali B, ooit een van de bekendste rappers van Nederland lijkt het hier allemaal even achter zich te willen laten. Na een kort verblijf in Marokko is hij nu neergestreken in het weelderige Dubai. Terwijl de juridische storm in Nederland nog lang niet is gaan liggen, geniet de gevallen ster van de luxe in een vijfsterrenhotel. “Ik heb gistermiddag Ali B gespot in Dubai. Hij is lekker aan het chillen in een 5-sterrenhotel,” meldde een oplettende volger aan een juicekanaal. Op de gelekte foto’s is Ali te zien, ontspannen zittend bij het zwembad alsof de donkere wolken boven zijn hoofd niet bestaan.

Dit laatste uitstapje komt slechts enkele weken na de veroordeling door de rechtbank in Haarlem. Ali moet voor twee jaar de cel in vanwege verkrachting en poging tot verkrachting. De rechter achtte het bewezen dat hij in 2018 in Heiloo Naomi heeft verkracht. Ook werd hij schuldig bevonden aan een poging tot verkrachting van Ellen ten Damme in 2014. Het nieuws sloeg in als een bom, maar de rapper blijft zijn onschuld volhouden.

De veroordeling lijkt Ali niet te deren, want in plaats van zich terug te trekken om na te denken over zijn daden, lijkt hij zijn zorgen liever te verdrinken in de weelde van Dubai. Dit verblijf, inclusief infinity pools en kamerhoge ramen met uitzicht over de skyline van de oliestad is voor hem blijkbaar een betere manier om om te gaan met de juridische klap. Maar zijn keuze om naar Dubai af te reizen, zorgt ook voor gefronste wenkbrauwen. Terwijl hij op de vlucht lijkt voor de realiteit, stapelen de vragen zich op.

Zijn advocaat Bart Swier, die na de uitspraak nog verkondigde dat Ali in hoger beroep zou gaan, benadrukte destijds dat de rapper diep teleurgesteld is door het vonnis. “Ali is overtuigd van zijn onschuld en gelooft erin dat hij in hoger beroep volledig vrijgesproken zal worden.” Maar wat doet een veeoordeelde man dan zo ver weg van huis, terwijl zijn leven hier in puin ligt?

Voor de slachtoffers en betrokkenen voelt het als een klap in het gezicht. Terwijl zij proberen verder te gaan met hun leven na alles wat is gebeurd, ligt Ali comfortabel aan het zwembad in Dubai, alsof er niets aan de hand is. Het contrast kan niet groter zijn: hier een man die zijn straf ontloopt in luxe, daar de mensen die met de gevolgen van zijn daden moeten leren leven.

Wat het hoger beroep zal brengen, is nog onzeker. Ali B lijkt in ieder geval zijn eigen weg te gaan, ver weg van de Nederlandse rechtszaal. Maar of hij ook kan ontsnappen aan de gevolgen van zijn daden, is nog maar de vraag. Eén ding is duidelijk: de rapper weet hoe hij de aandacht moet trekken, ook al is het deze keer met zijn vluchtgedrag in plaats van zijn muziek. Of deze luxe-escapades hem uiteindelijk zullen helpen of juist verder in de problemen brengen, dat zal de tijd leren. Voor nu blijft hij een raadsel: een veroordeelde man, chillend aan een zwembad in Dubai.

Deel deze juice!
Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We hebben toch een uitleveringsverdrag met Dubai?
Ik zie het probleem niet.
Oppakken dat gedrocht.

Had iemand iets anders verwacht van dit enge mannetje??