Het laatste showbizz nieuws

Shownieuws

Regisseur: Werken met de Meilandjes is een Nachtmerrie– ‘Zeuren, Klagen en zijn de hele dag chagrijnig’


meiland

Het lijkt allemaal feest en vrolijkheid op televisie, maar achter de schermen bij de Meilandjes is het soms een compleet slagveld. Timon Moll die jarenlang als vaste regisseur werkte voor de bekende realityfamilie doet een boekje open over de moeizame samenwerking. De Meilandjes mogen dan wel populair zijn bij het kijkerspubliek, maar volgens Timon is het achter de schermen vaak allesbehalve een feestje. En juist daarom heeft hij vriendelijk bedankt voor de nieuwste kampeerserie met de familie.

“Toen ze me vroegen voor die serie, dacht ik meteen: ‘Nou, ik weet niet of ik dat wel wil,’” onthult Timon in een gesprek met weekblad Weekend. Een camper, de Meilandjes die dicht op elkaar zitten en hijzelf als regisseur die alles in goede banen moet leiden? Geen aantrekkelijke combinatie, zo blijkt. “Ik zei: ‘Misschien is het beter als iemand anders dat maakt.’” En hoewel hij uiteindelijk zijn zin kreeg, voelde dat toch een beetje wrang. “Toen kozen ze voor iemand anders. Dat vond ik ergens helemaal niet leuk, maar ik had het zelf voorgesteld, dus ja, het was ook wel prima.”

Het lijkt een dubbele boodschap: enerzijds is Timon blij dat hij het drama in de camper heeft ontweken, anderzijds voelt het als een gemiste kans. Maar zijn terughoudendheid is begrijpelijk gezien zijn ervaringen met de familie Meiland. “Op reis gaan met hen is meestal een groot feest, maar ó, wat hebben wij ze ook vaak vervloekt,” zegt hij zonder blad voor de mond te nemen. Het plezier van de Meilandjes op tv gaat blijkbaar gepaard met heel wat frustratie bij de crew.

Het grote probleem? De constante klaagzang van de familie. “Ik heb zo vaak gedacht: wat zijn ze aan het klagen en zeuren!” vertelt Timon openhartig. “Het is dan mijn taak om ze bij de les te houden. Want je hebt niks aan chagrijnige gezichten.” En chagrijnen kunnen de Meilandjes als geen ander vooral als het draait om speciale afleveringen zoals de beruchte kerstspecials.

Die opnames die door hun tijdstip aan het einde van het seizoen vaak in het water dreigen te vallen, bezorgden de regisseur heel wat slapeloze nachten. “Dat je in de montage heel erg aan het knippen bent om toch die kerstgedachte te laten zien,” geeft Timon toe. “Want die was er zeker niet altijd.” Het was blijkbaar soms een hele klus om van de zure gezichten een gezellig kerstfeest te maken voor de kijkers thuis.

De oorzaak van het chagrijn? Te lange reisdagen en een uitgeputte familie aan het eind van een slopend seizoen. “We maakten natuurlijk gemiddeld 36 afleveringen per jaar dat is echt veel. Dus het was zwaar. Voor hen, maar ook voor ons.” Met zoveel productiedruk is het geen wonder dat de stemming soms tot het vriespunt daalde. Het lijkt erop dat de Meilandjes, die bekend staan om hun hilarische en spontane uitspraken, ook een keerzijde hebben die het publiek niet te zien krijgt.

Timon Moll heeft voorlopig genoeg gehad van de chaos en het gezeur. Geen camperavonturen voor hem dit keer. Misschien heeft hij eindelijk zijn lesje geleerd: achter de schermen bij de Meilandjes is het niet altijd even sprankelend als voor de camera. En wie kan het hem kwalijk nemen? Na jarenlang geklaag, gezeur en vermoeiende opnames, zou iedereen wel even willen ontsnappen aan de realiteit van deze turbulente tv-familie.

Deel deze juice!
Abonneer
Laat het weten als er
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Ik zou alleen al van dat gegil stapelgek worden, laat staan als het ook nog eens een stel chagrijnige mensen zijn, brr verschrikkelijk stel.

Als de camera’s uit gaan, komt hun ware persoonlijkheid naar boven.
Die hele familie stelt geen moer voor.

Ik zou er al veel eerder mee gestopt zijn . Steeds gegil en gekrijs wordt niemand vrolijk van.