Het laatste showbizz nieuws

Weersvoorspelling

Horrorherfst zet land op stelten met Kletsnatte Dagen en ijskoude Nachten


weer-buien

Het lijkt erop dat de herfst niet van plan is om zich rustig aan te kondigen dit jaar. Vandaag krijgen we een stevig voorproefje van wat ons de komende weken te wachten staat: kletterende regen, gierende windstoten en temperaturen die ons doen verlangen naar warme dekens en hete thee. Wie hoopte op een nazomertje, komt bedrogen uit. De herfst heeft zijn intrede gedaan en dat zullen we weten ook.

Vanmiddag is het absoluut geen pretje om naar buiten te gaan. Met name de kustgebieden krijgen de volle laag. Daar kan maar liefst 40 millimeter regen uit de lucht komen vallen alsof de hemelsluizen wijd openstaan. En alsof dat nog niet genoeg is jaagt een gure zuidwestenwind de regen genadeloos tegen je gezicht.

Windstoten van formaat zorgen ervoor dat zelfs een simpele wandeling naar de supermarkt een hachelijke onderneming wordt. Voor wie nog dacht dat het misschien wel mee zou vallen: vergeet het maar. De wind draait pas tegen het einde van de middag wat bij en neemt dan langzaam af, maar de schade is dan al lang en breed aangericht.

Als de avond valt trekken de buien via het zuidoosten het land uit, maar wees niet te vroeg opgelucht. Het onstuimige weer laat zich niet zomaar verdrijven. Vanuit het noordwesten komen nieuwe buien opzetten en die kunnen gepaard gaan met flinke onweerklappen. Vooral langs de kust blijft het onrustig met stevige windvlagen, terwijl het elders in het land eindelijk wat rustiger wordt. De nachtelijke temperaturen dalen flink, met een kille 6 graden in het oosten en iets ‘mildere’ 10 graden aan de kust. Het is geen weer om zonder dikke dekens de nacht door te brengen.

En alsof het allemaal nog niet genoeg is komt zaterdag de herfst weer vol gas terug. Verwacht een cocktail van buien, zon en – hoe kan het ook anders – koude wind. Ondanks een paar heldere momenten voelt het allesbehalve aangenaam aan, met maximumtemperaturen die steken blijven op een schamele 13 of 14 graden. Als je van plan bent om eropuit te gaan, bereid je dan voor op een wisselvallige dag die in het teken staat van gure buien en onverwachte opklaringen.

De nacht naar zondag belooft een ijskoude bedoening te worden. Terwijl de meeste mensen liggen te slapen koelt het in het binnenland af tot een bibberende 3 graden. De eerste tekenen van grondvorst zijn zelfs al in zicht. Als je plannen hebt voor een vroege ochtendwandeling, zorg dan dat je goed ingepakt bent. Gelukkig brengt zondag enige verlichting met zich mee. De zon laat zich eindelijk wat vaker zien, en de regen houdt zich gedeisd. De temperatuur klimt langzaam richting de 15 graden, maar echt aangenaam is het nog steeds niet.

Helaas is deze herfstdag van rust maar van korte duur. Maandag staat alweer in het teken van nieuw herfstgeweld. Een nieuw regengebied ligt op de loer en dreigt opnieuw voor veel regen en wind te zorgen. Hoe precies dit herfstdrama zich zal ontvouwen, hangt nog af van de koers van dit regengebied. Eén ding is zeker: ook deze week houden we de paraplu in de aanslag.

Wie hoopte op een rustige overgang naar de herfst, komt bedrogen uit. De komende dagen beloven onstuimig te blijven met koude nachten en frisse dagen. Het is tijd om de dikke truien en regenjassen weer uit de kast te trekken, want deze herfst laat ons niet zomaar met rust. Het enige wat nog ontbreekt, is een goede kop warme chocolademelk om ons door deze natte en winderige dagen heen te helpen. We zullen het nodig hebben.

Deel deze juice!
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties