Het laatste showbizz nieuws

Shownieuws

Medisch Drama voor René van der Gijp: Na mislukte operatie drie dagen op zijn zij


rene-gijp

Het is crisis in de wereld van René van der Gijp. De bekende tv-persoonlijkheid moet voorlopig zijn vertrouwde plekje bij Vandaag Inside verlaten om te herstellen van een oogoperatie die niet helemaal volgens plan verliep. Volgens Wilfred Genee duurde de ingreep bijna twee uur wat aanzienlijk langer dan normaal. En dat is niet het enige probleem waar Gijp mee worstelt; de nasleep van de operatie blijkt een ware marteling te zijn.

“René moet nu drie dagen op zijn zij liggen,” deelt Wilfred, zichtbaar bezorgd. Voor iemand die gewend is te doen en laten wat hij wil, klinkt dat als een hels scenario. En inderdaad, tijdens de uitzending kon Wilfred het niet laten om er een sarcastische noot aan toe te voegen: “Wij kwamen net tot de conclusie dat René toch het liefst op zijn rug ligt.” Lachen is gezond, maar de situatie waarin Van der Gijp verkeert, is allesbehalve grappig.

De aanleiding voor deze gezondheidscrisis was een loslatend netvlies in zijn rechteroog. “Ik kon helemaal niets meer zien,” bekende René eerder in de uitzending. Dat moet een enorme schok zijn geweest voor iemand die gewend is om altijd de touwtjes in handen te hebben. Nu is hij gedwongen om de teugels even te laten vieren, iets wat voor de eigenzinnige Gijp bijna ondraaglijk moet zijn. Het is te hopen dat René volgende week weer kan aanschuiven bij Vandaag Inside.

Deel deze juice!
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Netvliesloslating leveren heel vaak problematische operaties op. Probeer maar eens een melkvliesdun vliesje weer op keurig z’n plaats terug te manoeuvreren en dan met een laser op diverse punten vast te lassen. Het is een wonder dat men dat überhaupt redelijk succesvol doet. Maar omdat met olie-of gasdruk het vast gelaserde vliesje ter heling op z’n plaats moet worden gehouden, moet je dagenlang in allerlei onmogelijke houdingen rusten.
In tegenstelling tot staaroperaties loop je bij netvliesloslating niet na een uur weer op straat.