IJzige Hel Op Komst: Bereid Je Voor Op De Ergste Winter in Decennia

sneeuw

Na jaren van zachte winters lijkt Nederland zich eindelijk op te moeten maken voor een ijzige verrassing: er wordt een horrorwinter voorspeld voor dit jaar. De afgelopen decennia hebben we nauwelijks nog echte winters gezien, en het is geen geheim dat de opwarming van de aarde daar een grote rol in speelt.

Met zomers die steeds extremer worden en winters die nauwelijks kou kennen, zijn de traditionele koude maanden een zeldzaamheid geworden. In Spanje tikten ze afgelopen december zelfs nog de 30 graden aan. En dat alles door klimaatverandering. Maar terwijl we in Nederland relatief gespaard zijn gebleven, lijkt er nu eindelijk iets te veranderen, en helaas niet in positieve zin.

Horrorwinter op komst: chaos verzekerd!

Volgens Amerikaanse wetenschappers uit de beroemde Farmers’ Almanac komt er een ijzige periode aan dankzij het La Niña-fenomeen. La Niña veroorzaakt al jarenlang wereldwijde extremen en is verantwoordelijk voor verschrikkelijke overstromingen en regenval in landen zoals Australië, Brazilië en zelfs Europa. En nu lijkt het noorderlijk halfrond, en daarmee ook Nederland, aan de beurt te zijn voor een extreme koudegolf.

Waar wintersportliefhebbers zich verheugen op besneeuwde Alpen en de perfecte skicondities, kunnen wij ons hier in Nederland opmaken voor complete chaos. Denk aan urenlange files, stilstaande treinen, en gladde wegen die het land platleggen. Terwijl de kou zich langzaam maar zeker opbouwt, wordt het leven voor de gemiddelde Nederlander een nachtmerrie. Wekenlang bibberen, ijzige temperaturen, en geen zicht op verlichting.

De vraag is niet of de horrorwinter komt, maar wanneer. Gaat Nederland een ouderwetse witte kerst meemaken? Of betekent het dat het land compleet tot stilstand komt, zoals we dat al eens eerder hebben gezien tijdens zware sneeuwval? Eén ding is zeker: deze winter gaat ons niet in de koude kleren zitten.

Deel deze juice!

Geschreven door Loes Smoezenpoes

Onze roddeldiva met een naam die net zo mysterieus klinkt als de verhalen die ze opduikelt. Met een talent om schandalen op te snuiven, heeft Loes het roddelcircuit meer kleur gegeven dan een lama op een rode loper. Als ze niet bezig is met het schrijven over de vermeende affaires van bn'ers, verzamelt Loes cactussen en kun je haar vinden in het park waar ze eenden voert met glutenvrije broodkruimels.

Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Kachel wat hoger , dikke trui aan en we zullen het wel overleven. Eerst maar eens afwachten of het echt gaat winteren.Hopelijk niet te veel sneeuw voor iedereen die er doorheen moet.

Voor de kinderen zou het feest zijn als ze eindelijk weer eens lekker in de sneeuw kunnen spelen ☃️