Apeldoorn in rep en roer: Ruzies en vechtpartijen om laatste flesjes water door poep bacterie

Apeldoorn is in chaos door de ontdekking van een poepbacterie in het drinkwater en de paniek neemt toe. In plaats van simpelweg het kraanwater te koken, zoals geadviseerd, stormen bewoners massaal naar de supermarkten om flessenwater in te slaan. Wat ooit een rustige stad was, is nu veranderd in een strijdtoneel, waarbij schappen binnen enkele uren zijn leeggeroofd. Dit doet sterk denken aan de angstige taferelen tijdens de COVID-pandemie, maar dit keer draait alles om water.

De bron van de paniek? De E. colibacterie, beter bekend als de beruchte poepbacterie. Deze bacterie werd aangetroffen in het drinkwater, wat volgens Vitens veroorzaakt werd op hun locatie aan de Amersfoortseweg in Apeldoorn. Terwijl sommige bewoners nog bereid zijn hun water te koken, lijken anderen volledig los te gaan in de strijd om flessenwater. Supermarkten die normaal gesproken een voorraad voor drie maanden hebben, zagen hun schappen in één dag volledig leeggeplunderd. De massale hamstergedrag is op zijn zachtst gezegd zorgwekkend.

Boze klanten met winkelwagens vol waterflessen verlaten de supermarkt, soms met tientallen of zelfs honderden flessen. Dit gedrag zorgt voor confrontaties in de winkel, waar mensen schreeuwen en zelfs met elkaar op de vuist gaan om de laatste flesjes water. Het advies om rekening te houden met elkaar – je hebt immers maar twee liter water per dag nodig om te drinken – wordt compleet genegeerd.

Ondanks de aankomst van nieuwe waterleveringen blijven de schappen niet lang gevuld. Mensen lijken eerder te hamsteren uit angst dan uit noodzaak, waardoor de situatie alleen maar verder escaleert. De vraag is: hoe ver gaan de inwoners van Apeldoorn om hun geliefde flessenwater te bemachtigen, terwijl een simpele kookbeurt voldoende zou zijn om het probleem op te lossen?

Hieronder de beelden:

Deel deze juice!

Geschreven door Loes Smoezenpoes

Onze roddeldiva met een naam die net zo mysterieus klinkt als de verhalen die ze opduikelt. Met een talent om schandalen op te snuiven, heeft Loes het roddelcircuit meer kleur gegeven dan een lama op een rode loper. Als ze niet bezig is met het schrijven over de vermeende affaires van bn'ers, verzamelt Loes cactussen en kun je haar vinden in het park waar ze eenden voert met glutenvrije broodkruimels.

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties