Horrorweer op komst: Ex-orkaan Kirk gaat ons flink raken deze week

onweer

De herfst lijkt dit jaar niets aan de verbeelding over te laten. Na een wisselvallige start met wat zon, wordt het weerbeeld snel grimmiger. Voor wie dacht dat het ergste voorbij was: bereid je maar voor op enkele natte, gure dagen die je humeur flink kunnen verpesten.

Maandag: een vals begin

De dag begint nog vrij onschuldig, met buien in het noorden en wat zonnestralen in het zuiden. Maar laat je niet misleiden door dat zachte herfstweer. Met temperaturen tussen de 17 en 19 graden lijkt het nog aangenaam, maar dit is slechts stilte voor de storm. Tegen de avond slaat het weer om en beginnen de wolken zich samen te pakken. Buien trekken vanuit het zuiden het hele land door, en de nacht belooft geen rust te brengen.

Dinsdag: geen ontsnappen aan de buien

Het weer blijft grimmig, met wolken die het zonlicht amper toelaten. Je kunt af en toe een droge periode meepakken, maar reken er maar op dat je de paraplu hard nodig zult hebben. Ondanks de regen blijft het zacht, met temperaturen tussen de 17 en 19 graden. Maar echt genieten zit er niet in, want de regen blijft dreigen.

Woensdag: het wordt erger

De woensdag begint hoopvol, met enkele droge momenten en misschien zelfs een paar zonnestralen. Maar tegen de middag is het gedaan met de pret. De regen neemt weer de overhand, en het kwik blijft hangen tussen de 15 en 17 graden. Geen vrolijke vooruitzichten voor wie hoopt op wat rustiger weer.

Donderdag: ex-orkaan Kirk komt eraan

Donderdag wordt een dag om binnen te blijven. Ex-orkaan Kirk trekt langs Nederland en neemt niet alleen een stortvloed aan regen met zich mee, maar ook harde windstoten. Het gaat onstuimig worden, en wie naar buiten moet, kan zich maar beter goed voorbereiden. Hoe hard het precies gaat waaien, is nog onzeker, maar de middagtemperaturen van 14 tot 17 graden zullen weinig troost bieden.

Einde van de week: kouder, maar droger

Na deze dramaweek komt er een klein lichtpuntje: de regen neemt af. Maar voordat je opgelucht ademhaalt, dalen de temperaturen flink. Overdag wordt het slechts 13 of 14 graden, en ’s nachts zakken we naar de 5 tot 9 graden. Winterjassen en sjaals zijn dus binnenkort onmisbaar.

Deel deze juice!

Geschreven door Loes Smoezenpoes

Onze roddeldiva met een naam die net zo mysterieus klinkt als de verhalen die ze opduikelt. Met een talent om schandalen op te snuiven, heeft Loes het roddelcircuit meer kleur gegeven dan een lama op een rode loper. Als ze niet bezig is met het schrijven over de vermeende affaires van bn'ers, verzamelt Loes cactussen en kun je haar vinden in het park waar ze eenden voert met glutenvrije broodkruimels.

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties