Youp van ’t Hek woest en dreigt met juice over Paul Witteman

Het lijkt erop dat het drama rondom Youp van ’t Hek en zijn huwelijk met Debby Petter toch weer de kop opsteekt. Hoewel het showbizznieuws van 2005 leek te zijn weggeëbd, duikt het nu weer op dankzij zijn biografie Je Leven Spelen. Hierin probeert de cabaretier voor eens en altijd af te rekenen met de geruchten over zijn vermeende affaire met de Bredase tandartsvrouw Jeannette, moeder van vijf kinderen. Terwijl Privé destijds groot uitpakte met het nieuws dat Youp en Debby uit elkaar zouden gaan door zijn slippertje, beweert Youp nu dat de media altijd sensatie zochten.

Jeannette zou uiteindelijk teruggekrabbeld zijn en besloot met haar man te werken aan hun toekomst, zo herinnerde Privé zich. Maar Youp zelf? Die hield zijn lippen jarenlang stevig op elkaar. In zijn biografie komt hij er niet onderuit en erkent hij dat zijn huwelijk met Debby door een crisis ging. “We raakten elkaar kwijt, langzaam en onzeker. Iets wat we allebei niet wilden, maar het gebeurde,” geeft hij nu eindelijk toe. Maar waar hij in interviews altijd kort en fel was – “Klaar! Dat is het enige wat ik erover wil zeggen” – laat hij in de biografie iets meer los over de ongemakkelijke vragen van zogenaamde kwaliteitsjournalisten die vooral op zoek waren naar sappige details.

Youp is nog steeds boos over hoe de media destijds omgingen met zijn privéleven. Hij noemt de manier waarop journalisten zoals Jeroen Pauw en Paul Witteman indirect probeerden te vissen naar details ronduit hypocriet. “Ze willen allemaal ranzigheid, maar niet één durft de vraag rechtstreeks te stellen: ‘Youp, ben je vreemdgegaan of niet?’” briest hij in het boek.

En dan is er nog de sneer naar Coen Verbraak van de Volkskrant, die volgens Youp net zo erg is als de roddelbladen. “Hij wordt door mij op dezelfde hoop gegooid als Henk van der Meijden,” bijt de cabaretier. “Maar het gaat niemand iets aan. Bij mij thuis is alles prima. Ik ben gelukkiger dan ooit!” Afsluiten doet hij met een dreigement aan Paul Witteman. “Hij begon over mijn huwelijk, maar ik weet héél veel van hem. Even dreigde ik zijn dirts ter sprake te brengen. Heb zelden iemand zo angstig zien kijken.”

Het lijkt erop dat Youp nog lang niet klaar is met de vuile was buiten hangen en Paul Witteman moet uitkijken.

Deel deze juice!

Geschreven door Loes Smoezenpoes

Onze roddeldiva met een naam die net zo mysterieus klinkt als de verhalen die ze opduikelt. Met een talent om schandalen op te snuiven, heeft Loes het roddelcircuit meer kleur gegeven dan een lama op een rode loper. Als ze niet bezig is met het schrijven over de vermeende affaires van bn'ers, verzamelt Loes cactussen en kun je haar vinden in het park waar ze eenden voert met glutenvrije broodkruimels.

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties