Wanhopige Waylon zet druk op RTL: ‘Geef mijn me 300.000 euro!’

waylon

Peter van der Vorst heeft er een nieuw hoofdpijndossier bij nu de terugkeer van The Voice of Holland op tafel ligt. De televisiebaas van RTL staat voor een ongemakkelijke taak: hij moet namelijk niet alleen de moeilijke Glennis Grace afwijzen, maar nu ook dealen met een verongelijkte Waylon die ongeduldig op de deur klopt.

Jaar tegoed

Peter ziet het zweet al op zijn rug staan, want hoe leg je Glennis uit dat ze voor RTL een te groot risico vormt? Openlijk wil hij er niets over zeggen, maar insiders fluisteren dat haar terugkeer hoogst onzeker is. Misschien het beste excuus? De hele jury vernieuwen. Maar dan komt het volgende probleem: Waylon. Die voelt zich namelijk nog altijd een onmisbare coach en laat dat weten aan RTL Boulevard: “Als ze me vragen, dan zeg ik: ‘Ja’, want ik heb nog een jaar tegoed. Maar als het niet gebeurt, ga ik ook niet janken.”

Jeroen van der Boom op de loer

Het lijkt wel of de hele showbizz zich verdringt voor die rode stoelen, want ook Jeroen van der Boom heeft z’n sollicitatie al klaarliggen: “Mij mogen ze altijd bellen! Ik was een van de eerste coaches, dat zou wel weer heel leuk zijn.” Zelfs Luuk Ikink merkt op dat álle BN’ers maar wat graag willen aanschuiven: “Het is wel grappig. Iedereen twijfelt over de terugkeer van het programma, maar die artiesten? Die willen allemaal graag meedoen!”

Drie ton voor Waylon?

Waar komt toch die gretigheid vandaan? Tv-kenner Rob Goossens heeft wel een vermoeden: “Waylon kreeg drie ton per seizoen, dus het is vooral z’n bankrekening die roept: ‘Ja, nog een seizoen!’” Maar tv-expert Tina Nijkamp is glashelder over zijn kansen: “Waylon komt er echt niet meer in. RTL zal een compleet nieuwe jury willen om vergelijkingen met de oude te voorkomen. Zo simpel is het.”

Deel deze juice!

Geschreven door Loes Smoezenpoes

Onze roddeldiva met een naam die net zo mysterieus klinkt als de verhalen die ze opduikelt. Met een talent om schandalen op te snuiven, heeft Loes het roddelcircuit meer kleur gegeven dan een lama op een rode loper. Als ze niet bezig is met het schrijven over de vermeende affaires van bn'ers, verzamelt Loes cactussen en kun je haar vinden in het park waar ze eenden voert met glutenvrije broodkruimels.

Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Hij had gewoon toen met Calm After the Storm nummer.
Liedje van The Common Linnets samen met Ilse de Lange moeten gaan toeren had die binnen geweest.