Peter Gillis op rand van faillissement: 20 miljoen schuld en ellende op zijn Belgische parken

Peter-Gillis

Het eens zo glansrijke imperium van Peter Gillis lijkt in rap tempo uit elkaar te vallen. Waar hij ooit tot de top 500 rijkste Nederlanders behoorde, lijkt die tijd nu ver achter hem te liggen. De vastgoedmagnaat die jarenlang floreerde met zijn vakantieparken zit nu diep in de problemen. Zijn parken in Nederland sluiten een voor een door het falen van Bibob-toetsen, terwijl de overgebleven parken in verval raken.

De huisjes en faciliteiten van Gillis’ parken staan er volgens bezoekers erbarmelijk bij. Neem bijvoorbeeld zijn paradepaardje in België, park Hengelhoef. De klachten stromen binnen: “Overal zwerfafval, inbraken in caravans en de glijbaan ligt na een tijdje al in puin.” En alsof dat nog niet genoeg was, klagen andere bezoekers over geluidsoverlast tot diep in de nacht. “Zoiets vies en slecht heb ik nog nooit meegemaakt,” laat een gefrustreerde kampeerder weten.

Maar daar stopt de ellende niet voor Peter. Naast de kritiek van zijn gasten stapelen ook de boetes zich op. Hij zou in Nederland al boetes hebben ontvangen die oplopen tot maar liefst 150.000 euro omdat hij zich niet aan de regels houdt. En alsof dat nog niet genoeg is, zit Peter financieel flink in de knel.

Quote onthulde dat Gillis miljoenen heeft moeten lenen om het hoofd boven water te houden. Vorig jaar alleen al leende hij maar liefst 19 miljoen van de bekende vleeshouwer en Quote 500-lid Marc van Rooi. En alsof dat niet genoeg was, moest hij tot twee keer toe nog eens 750.000 euro extra lenen. De teller staat inmiddels op 20,5 miljoen euro aan schulden en er wordt gefluisterd dat dit nog lang niet het einde is.

De grote vraag blijft: hoe lang kan Peter dit nog volhouden voordat zijn hele imperium in elkaar stort? Eén ding is zeker: het gaat niet goed met Petertje.

Deel deze juice!

Geschreven door Loes Smoezenpoes

Onze roddeldiva met een naam die net zo mysterieus klinkt als de verhalen die ze opduikelt. Met een talent om schandalen op te snuiven, heeft Loes het roddelcircuit meer kleur gegeven dan een lama op een rode loper. Als ze niet bezig is met het schrijven over de vermeende affaires van bn'ers, verzamelt Loes cactussen en kun je haar vinden in het park waar ze eenden voert met glutenvrije broodkruimels.

Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Dat ze al de leugens en bedrog dan ook maar eens laten zien op t.v. Makkelijk om mooi weer te spelen over de rug van anderen. Hij zal echt wel voor zichzelf hebben gezorgd met een flinke spaarpot hier of daar .
Krapuul van de bovenste plank 🤬