Onheil in Aantocht: Geniet nog van de Zon, Want De Kou Slaat Genadeloos Toe

Het weerbericht voor dit weekend zorgt niet voor veel spektakel, maar wel voor een flinke dosis verwarring. Terwijl de zomer ver achter ons ligt, weigert het herfstweer zich aan de regels te houden. Vandaag begint de dag op veel plaatsen grauw en grijs dankzij de mist, maar vergis je niet: tegen de middag barst de zon ineens in al haar glorie los. We krijgen namelijk temperaturen te zien die ons laten afvragen of we nog steeds in oktober leven, met maxima die de 21 graden kunnen aantikken. Inderdaad, je leest het goed. In Brabant en Limburg is het zelfs mogelijk dat we nog even van een soort nazomerse hitte mogen genieten.

Maar laat je niet misleiden door deze tijdelijke zomerrevival. Vanavond komt de realiteit keihard terug, met toenemende bewolking en zelfs een beetje regen hier en daar. Verwacht geen hoosbuien, maar genoeg om je humeur een flinke duw te geven. Met temperaturen die dalen naar een troosteloze 9 tot 12 graden, belooft de nacht in elk geval weinig gezelligheid.

Zondag begint al niet veel beter: grijze luchten en wat miezerige regen – niet echt een droomweekend. Maar wacht, er is hoop! In de middag neemt de zon weer de leiding. Helaas blijft de temperatuur steken tussen de 14 en 17 graden, wat net genoeg is om je jas aan te houden.

Maandag belooft alles behalve feest. De zon gaat op vakantie en we blijven achter met een laaghangende grijze massa die de hele dag blijft hangen. Misschien een sporadische bui hier en daar, maar niets om je zorgen over te maken – behalve dat je humeur waarschijnlijk even grijs zal zijn als de lucht.

Dinsdag? Een kopie van maandag met misschien een vleugje zon. Of niet. We laten ons verrassen, maar verwacht vooral wolken, wolken en – je raadt het al – wolken. Temperaturen blijven hangen rond een matige 14 tot 16 graden, ideaal voor iedereen die houdt van een sombere, kille sfeer.

Het enige dat zeker lijkt, is dat de week tegen het weekend alleen maar kouder wordt. Vanaf vrijdag kunnen we het frisje pas echt voelen, met temperaturen die niet veel hoger dan 10 graden komen. En in de nachten? Laten we zeggen dat je maar beter je winterdekens alvast klaarlegt.

Deel deze juice!

Geschreven door Loes Smoezenpoes

Onze roddeldiva met een naam die net zo mysterieus klinkt als de verhalen die ze opduikelt. Met een talent om schandalen op te snuiven, heeft Loes het roddelcircuit meer kleur gegeven dan een lama op een rode loper. Als ze niet bezig is met het schrijven over de vermeende affaires van bn'ers, verzamelt Loes cactussen en kun je haar vinden in het park waar ze eenden voert met glutenvrije broodkruimels.

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties