Jutta Leerdam Ontploft Na Opmerking van Sven Kramer

jutta

De ooit zo stralende schaatsster Jutta Leerdam heeft besloten de gebaande paden van het commerciële schaatsen achter zich te laten. In plaats van vast te zitten aan de regels en beperkingen van een sponsor, kiest ze voor meer vrijheid. En dat zonder vaste ploeg, zonder commerciële verplichtingen. Verrassend? Misschien. Gedurfd? Zeker. Samen met haar voormalige coach Kosta Poltavets slaat ze nu een nieuwe, eigenzinnige richting in.

Drama Bij Jumbo-Visma: Jutta’s Exit Niet Zonder Strubbelingen

Het afscheid van Leerdam bij Jumbo-Visma verliep allesbehalve vlekkeloos. Het afgelopen seizoen was voor haar een ware nachtmerrie. Een pijnlijke enkelblessure hield haar aan de kant, terwijl haar prestaties op de wereldkampioenschappen ver achterbleven bij de verwachtingen. Maar het dieptepunt? De sfeer in het team. Volgens Leerdam was het onder leiding van coach Jac Orie allesbehalve rozengeur en maneschijn. Ze voelde zich simpelweg niet op haar plek. En dat werd haar uiteindelijk fataal.

Sven Kramer Steekt De Draak: ‘Niemand Groter Dan Het Team’

De bom barstte pas echt toen Sven Kramer, tegenwoordig technisch directeur bij Jumbo-Visma, zijn ongezouten mening gaf over Leerdams vertrek. Zijn boodschap was duidelijk: “Niemand is groter dan het team”. Een genadeloze steek onder water zo lijkt het richting Leerdam. De schaatsster, die toch aardig wat prestaties voor de ploeg op haar naam had staan, pikte het niet. In een interview met de NOS schoot ze fel terug, noemde Kramers woorden “respectloos”. “Na alles wat ik voor de ploeg had betekend,” aldus een gefrustreerde Leerdam, “vind ik dit respectloos. We hebben gewoon twee jaar goed samengewerkt en dan gebeurt het in sport dat je daarna je eigen weg volgt.”

Een ijzige reactie van Kramer, maar laten we eerlijk zijn: de spanning was te snijden. En hoewel Leerdam de deur dichtsloeg bij Jumbo-Visma, was ze duidelijk niet van plan om met stille trom te vertrekken.

Een Nieuwe Weg, Meer Vrijheid: Jutta Herpakt Zichzelf

Nu richt Leerdam zich op een frisse start. Samen met coach Poltavets, die haar weer op het rechte pad moet krijgen, gooit ze het roer volledig om. Geen vaste ploeg, geen keurslijf, maar een flexibel schema. De vrijheid om zelf te bepalen hoe en wanneer ze traint. Geen wonder dat ze zich deels aansluit bij Team NOVUS, een internationaal team dat haar alle ruimte geeft om te schaatsen met andere wereldtoppers, zonder de vaste verplichtingen van een commercieel team. Dit seizoen? Voor haar niets meer dan een opwarmertje richting de Olympische Winterspelen van 2026.

Meer Dan Alleen Schaatsen: Jutta Leerdam Gaat Voor Haar Jake Paul

Maar het leven van Jutta draait allang niet meer alleen om de schaatsbaan. De wereldkampioen maakt ook tijd voor haar andere prioriteiten, waaronder haar veelbesproken relatie met YouTube-ster en bokser Jake Paul. Na het kwalificatietoernooi voor de wereldbekerwedstrijden vliegt Leerdam naar de Verenigde Staten. De reden? Ze wil haar vriend aanmoedigen tijdens zijn opzienbarende bokswedstrijd tegen niemand minder dan legende Mike Tyson. “Voor Jake voelt dit als zijn Olympische Spelen,” aldus Leerdam, die zich niet zomaar door de ring laat slepen, maar toch duidelijk kiest waar haar prioriteiten liggen.

Deel deze juice!

Geschreven door Loes Smoezenpoes

Onze roddeldiva met een naam die net zo mysterieus klinkt als de verhalen die ze opduikelt. Met een talent om schandalen op te snuiven, heeft Loes het roddelcircuit meer kleur gegeven dan een lama op een rode loper. Als ze niet bezig is met het schrijven over de vermeende affaires van bn'ers, verzamelt Loes cactussen en kun je haar vinden in het park waar ze eenden voert met glutenvrije broodkruimels.

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties