John de Bever viert kerst met chorizo-tosti en airfryer-frikandel: ‘Koken? Laat maar zitten’

bever

Voor de meeste mensen staat kerst synoniem aan luxe diners en een feestelijk gedekte tafel, maar in huize De Bever nemen ze het een stuk luchtiger – letterlijk, dankzij de airfryer. Terwijl anderen zich in het zweet werken om de perfecte kalkoen op tafel te zetten, houdt volkszanger John de Bever het opvallend simpel: een frikandel uit de airfryer en misschien een tosti met een chique twist.

Geen romantiek in de keuken

Koken? Daar beginnen John en zijn partner Kees niet aan. “Meestal moet ik optreden met kerst, dus bij ons thuis is het vaak gewoon een frikandel uit de airfryer,” bekent John eerlijk in een interview met Party. “Kees en ik zijn niet zo romantisch dat we samen uitgebreid gaan koken.”

Wie denkt dat John een klein kerstwonder in de keuken zou kunnen creëren, komt bedrogen uit. Hij geeft toe dat koken niet bepaald zijn ding is. “Als ik zelf kook, vind ik het meestal niet lekker. Ik heb liever dat er voor mij gekookt wordt, iets wat Kees trouwens niet zo vaak doet.”

Kerst met een tosti-twist

Als het op kerstdiners aankomt, hoeft het voor John allemaal niet zo moeilijk. Een simpele tosti met chilisaus volstaat al. “Met kerst doe ik er in plaats van ham en kaas een plakje chorizo tussen, en dat vind ik ook prima.” Een chorizo-tosti in plaats van een gevulde kalkoen – dat is tenminste een kersttraditie met een twist.

Luxe is relatief

Toch heeft John wel een filosofische kijk op het kerstdiner. Voor hem gaat het niet om wat er op tafel staat, maar om de luxe om überhaupt te kunnen eten. “Weet je, voor mij is het altijd kerstmis, want Kees en ik kunnen eten en drinken wat we willen. In Nederland staan we daar niet zo vaak bij stil, maar in sommige landen kunnen mensen helemaal niet eten en drinken.”

Van haute cuisine naar frikandel-chic

Het mag duidelijk zijn: kerst bij John en Kees draait niet om haute cuisine, maar om gemak en dankbaarheid. Geen stress in de keuken, geen aangebrande kalkoen en geen mislukte tiramisu. Gewoon een airfryer-frikandel en een tosti met een plakje chorizo. En eerlijk is eerlijk, dat klinkt een stuk minder vermoeiend dan urenlang in de keuken staan ploeteren.

Deel deze juice!

Geschreven door Loes Smoezenpoes

Onze roddeldiva met een naam die net zo mysterieus klinkt als de verhalen die ze opduikelt. Met een talent om schandalen op te snuiven, heeft Loes het roddelcircuit meer kleur gegeven dan een lama op een rode loper. Als ze niet bezig is met het schrijven over de vermeende affaires van bn'ers, verzamelt Loes cactussen en kun je haar vinden in het park waar ze eenden voert met glutenvrije broodkruimels.

Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

John de Bever zingt, punt. Zijn vriend Kees Stevens is behalve zakelijk partner/manager zijn steun en toeverlaat voor de rest. Duizendpoot Kees regelt alles voor de populaire zanger. Hij is echt onthand als de sympathieke Kees op een dag zou zeggen: “Ik heb geen zin”.