De beschuldigingen tegen Marco Borsato die verdacht wordt van misbruik van een destijds minderjarig meisje blijven als een donkere wolk boven zijn hoofd hangen. Hoewel de zaak al jaren voortsleept lijkt een definitief oordeel nog ver weg. Volgens zijn advocaat wordt het proces mogelijk pas in 2026 behandeld een vertraging die voor veel frustratie zorgt. Ondertussen krijgt Marco opvallende steun uit onverwachte hoek.
Kritiek op Openbaar Ministerie: “Wat doen ze daar eigenlijk?”
Radioveteraan Erik de Zwart spaart het Openbaar Ministerie niet. Hij omschrijft de langdurige vertraging in de zaak als niets minder dan een “gijzeling” van de gevallen zanger. In een interview met de Story haalt hij fel uit: “Waarom moet het zo lang duren? Wat doen die mensen daar? Misschien vergaderen ze te veel, maar ze moeten gewoon aan het werk.”
Volgens Erik is het belachelijk dat Marco na al die tijd nog steeds in onzekerheid leeft. Hij benadrukt dat iedereen recht heeft op duidelijkheid ongeacht de ernst van de beschuldigingen. “Vertel die man waar hij aan toe is,” klinkt het fel.
Ereplek in de Top 40-expositie
De Zwart sprak zijn steun voor Marco onlangs uit tijdens de opening van een Top 40-expositie waar Borsato postuum in het zonnetje werd gezet. “Hij had hier vandaag willen zijn en hoort in de eregalerij thuis,” sprak Erik tegen een zaal vol prominenten, waaronder George Baker, Corry Konings en Jody Bernal. Zijn woorden zorgden voor luid applaus van het aanwezige publiek wat aantoont dat Marco, ondanks alles nog altijd op een trouwe achterban kan rekenen.
Een lange weg naar gerechtigheid
Critici wijzen erop dat de vertraging in de rechtszaak deels aan Marco zelf te wijten is vanwege ingewikkelde juridische stappen en verzoeken om uitstel. Toch blijft de publieke discussie rondom zijn zaak woeden. Met de behandeling van het proces die mogelijk nog jaren op zich laat wachten, blijft de vraag hangen: kan Borsato ooit nog ontsnappen aan de schaduw van deze beschuldigingen?
Eén ding is zeker: de publieke opinie rondom Marco blijft net zo verdeeld als de vraag of gerechtigheid ooit zal zegevieren.
Net zo smeerkees als zijn matties Ali B en Vieze Jeroentje .